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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  15/12/2017
Actualizado :  27/03/2019
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  WALLACE, F.; BENNADJI, Z.; FERREIRA, F.; OLIVARO, C.
Afiliación :  FEDERICO WALLACE; ZOHRA BENNADJI SOUALHIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO AMAURY FERREIRA CHIESA; CRISTINA OLIVARO.
Título :  Analysis of an immunoadjuvant saponin fraction from Quillaja brasiliensis leaves by Electrospray Ionization Ion Trap Multiple-Stage Mass Spectrometry. [Resumen de poster].
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  In: Escola de Espectrometria de Massas, 3., BrMASS, Natal-RN , 03 a 08 de dezembro, 2017.
Idioma :  Español
Contenido :  Saponins are natural surfactant compounds whose aqueous solutions can form stable foam and micellar solutions. They are glycosides formed by one, two or three oligosaccharide chains linked to a steroid or triterpene aglycone through acetal and/or ester-acetal bonds. Quillaja brasiliensis is an endemic tree species in southern Brazil and northern Uruguay. It has been shown in experimental vaccines in animal models that the aqueous extract and some of the purified saponin fractions obtained from leaves of Q. brasiliensis have immunoadjuvant activity comparable with Quil-A®, the main commercial adjuvant product based on Q. saponaria saponins [1, 2]. These saponins are also able to form ISCOM- type nanometric micellar structures which are even more effective vaccine adjuvants, generating both humoral and cellular immune responses [2]. The aim of this study was to perform a preliminary structural characterization of the immunoadjuvant fraction of saponins designated as Fraction B.
Palabras claves :  QUILLAJA BRASILIENSIS.
Thesagro :  SAPONINAS.
Asunto categoría :  K10 Producción forestal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/8137/1/Resumen-Poster-2017-Bennadji.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO102237 - 1PXIPS - DD

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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  13/09/2019
Actualizado :  16/09/2019
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  ALE, L.; PÉREZ DE VIDA, F.; ROSAS, J.E.
Afiliación :  LUCAS ALE, Facultd de Ciencias, Maestría en Biotecnología.; FERNANDO BLAS PEREZ DE VIDA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN EDUARDO ROSAS CAISSIOLS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Combinando estrategias: genes candidatos y diseño experimental para inocuidad alimentaria en arroz.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR). FACULTAD DE AGRONOMÍA. Resúmenes. Jornadas de Investigación, 8-9 nov., 2018, Montevideo, Uruguay. Montevideo; FAGRO, 2019.
Páginas :  p. 13.
Idioma :  Español
Palabras claves :  SELECCIÓN ASISTIDA.
Thesagro :  ARSENICO; MEJORAMIENTO GENETICO.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13253/1/13.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102844 - 1PXIPC - DD
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